V kolikor ne najdete ustreznega artikla, nas pokličite.

Avtodeli123.si

Prodaja rezervnih avtodelov

0
Košarica

Varstvo osebnih podatkov

Politika zasebnosti in izjava o varstvu osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

BELLAVERSE d.o.o. (spletna trgovina https://avtodeli123.si)
Kamniška ulica 25
1000 LJUBLJANA
Slovenija

Identifikacijska številka za DDV: 77860012, zavezanec za DDV: ne
Matična številka: 9175059000
E-mail: info@avtodeli123.si

Tel.: +386 31 444 123

Poslovni register SRG št. 2022/56406 z dne 14.07.2022, Okrajno sodišče v Ljubljani

TRR, odprt pri banki NKBM d.d.: SI56 0400 0027 7257 563
BIC koda: KBMASI2X

Odgovorna oseba poslovodja Patricija Filipčič

BELLAVERSE d.o.o., upravljalec portala https://avtodeli123.si, se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke hranil in obdeloval v skladu z GDPR in veljavno slovensko zakonodajo (Zakonom o varstvu osebnih podatkov).

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji naročila / povpraševanja / prijave / registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo mogli obdelati. Podjetje BELLAVERSE d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik naše spletne trgovine.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV, POLITIKA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKI


1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje Bellaverse d.o.o. v nadaljevanju ponudnik, spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine https://avtodeli123.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varoval in jih brez privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih ne bo uporabil drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne trgovine.

Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za določen čas 2 let oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Ponudnik lahko podatke posreduje svojim dostavnim službam, kot sta na primer GLS in Pošta Slovenije, katerim posredujemo ime in priimek uporabnika, naslov za dostavo, kontaktno telefonsko številko ter e-mail naslov. Do vaših osebnih podatkov bodo morda imeli dostop tudi drugi pogodbeni obdelovalci ponudnika, kot so ponudniki podpornih IT storitev, ki vzdržujejo in nadgrajujejo to spletno platformo in bazo podatkov. V vsakem primeru pa bo ponudnik s izvajalcem za obdelovanje osebnih podatkov poskrbel, da bo obdelovalce zavezalo k varovanju osebnih podatkov in zagotavljanju enakih standardov na področju varovanja osebnih podatkov.

Visoki varnostni standardi: Spletna trgovina https://avtodeli123.si za prenos podatkov uporablja SSL varnostni sistem (Secure Socket Layer). Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Vedno ima potrošnik pravico do informacij, kjer lahko preveri pravilnost svojih shranjenih podatkov. Potrošnik lahko zahtevo pošlje po e-pošti na info@avtodeli123.si ali po pošti. Po posredovanju informacij bodo vsi popravki, zaprtja ali izbrisi – v kolikor so v skladu z zakonom – izvedeni.

2. POLITIKA ZASEBNOSTI

Zagotavljanje zasebnosti

Ta izjava o zasebnosti definira, kako ponudnik uporablja in ščiti informacije, ki jih dajepotrošnik ob uporabi spletne trgovinehttps://avtodeli123.si Ponudnik se zavezuje k varovanju potrošnikove zasebnosti. V kolikor potrošnika prosimo za kakršnekoli informacije, na podlagi katerih se potrošnika lahko identificira tekom uporabe te strani, potrošniku zagotavljamo, da bodo le te uporabljene v skladu s to izjavo o zasebnosti.

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov

Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi ponudnik uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih potrošnik posreduje pri uporabi spletne platforme https://avtodeli123.si. Ponudnik mora zaščititi zasebnost potrošnika, vključno z osebnimi podatki in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost. Z uporabo spletne strani uporabnik/potrošnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve. Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik/potrošnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Zakaj se uporabljajo vaši podani osebni podatki?

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, za komunikacijo s kupcem/potrošnikom, za statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter za potrebe ponovnega trženja izdelkov na svetovnem spletu.

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:

 • IP naslov,
 • ime in priimek,
 • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo,
 • telefonska številka,
 • e-mail naslov,
 • čas in datum registracije,
 • arhiv komunikacije s spletno trgovino,
 • piškotki (Seznam piškotkov viden v točki 3).

Kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani in tako naprej. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Ponudnik spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani https://avtodeli123.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varoval in jih brez privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih ne bo uporabil drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

Namen obdelave podatkov

Ponudnik bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljal samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje ponudb, predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne platforme,
 • Za vodenje evidenc o strankah,
 • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev,
 • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic),
 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij).

Uporaba vašega e-mail naslova:

1. Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje.
2. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.
3. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info@avtodeli123.si potrošnik pošlje odjavo od prejemanja e-novic.

3. PIŠKOTKI

Kako uporabljamo piškotke in kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljene, da se zapiše na trdi disk vašega računalnika. Ko se enkrat strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet. Informacije, ki jih piškotki običajno vsebujejo, so:
• ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
• življenjsko dobo piškotka,
• vrednost (edinstveno številko).

Poznamo več vrst oz. kategorij piškotkov: začasne/trajne; lastne/druge, nujno potrebne za delovanje spletnega mesta/manj nujne, deloma vsiljive, ki izvajajo statistiko/zelo vsiljivi, ki izvajajo statistiko in zbirajo osebne podatke.

Vsem kategorijam je skupna časovna omejenost njihovega trajanja. Piškotki lahko torej izvajajo nekaj pomembnih funkcij, kot je npr.: personalizacija spletnega mesta, izboljšanje uporabniške izkušnje in podobno.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani:

Povezave do drugi strani

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Če katerokoli izmed teh povezav kliknete, da zapustite našo stran, vedite, da nimamo nobene kontrole nad to drugo stranjo in za njih ne veljajo naši pravilniki zasebnosti. Njihovi lastni pravilniki o zasebnosti bodo veljali za vaše osebne podatke, ki se lahko razlikujejo od naših pravilnikov.

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

4. E-NOVICE IN PRIVOLITVE, KI SE NANAŠAJO NA PREJEMANJE E-NOVIC:

Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje e-novic o aktualnih novostih, ponudbah, akcija ter nagradnih igrah, katerih organizator je pravna oseba, ki nagradno igro organizira v sodelovanju s spletno trgovino https://avtodeli123.si, se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne podatke.

V tem primeru so to: e-pošta, ime in priimek.

Ob prijavi se ima uporabnik možnost strinjati z uporabo osebnih podatkov v naslednje namene:

          (OBVEZNO) Privolitev za sledenje vašim aktivnostim v spletni trgovini https://avtodeli123si:

 • Izvoz, hramba in obdelava podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam pomaga kontinuirano spremljati vaše aktivnosti na straneh spletne trgovine https://avtodeli123.si, nam omogočajo izvajanje naročenih storitev, kontaktiranje, povezano z vašimi aktivnostmi na straneh https://avtodeli123.si, ter agregirane in anonimizirane analize uporabe portala in tamkajšnjih vsebin.
 • Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev, anonimizirane analize ter optimizacijo našega poslovanja in niso dostopni javnosti, razen v primeru, ko nam uporabnik to izrecno dovoljuje s posebno privolitvijo za takšne namene.

(OBVEZNO) Privolitev za prejemanje https://avtodeli123.si e-novic o aktualnih trendih, dogodkih, novih artiklih in drugih vsebinah velja do preklica in obsega:

 • vedno prejeli informacije o vseh aktualnih ugodnostih,
 • uporabo podatkov za pošiljanje rednih e-novic o aktualnih spletnih trendih iz področja, ki jih pokriva naša spletna trgovina,
 • uporabo podatkov za občasno pošiljanje ostalih vsebin, kot so obvestila o dogodkih in podobno,
 • izvoz, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje teh e-novic,
 • obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku).

Vaše pravice na podlagi danih privolitev

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@avtodeli123.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

 • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev;
 • pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev;
 • pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov;
 • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem;
 • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi;
 • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

 • Uporabnik/ca je s podpisom privolitve seznanjen/a, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@avtodeli123.si.
 • Seznanjen/na je tudi, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od uporabnika https://avtodeli123.si storitev zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
 • Seznanjen/na je tudi, da mora upravljavec na zahtevo, s katero uveljavlja svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.